10 populära mobilappar bland hundägare

Med appar kan livet som hundägare bli både roligare och enklare. Oavsett vad du vill ha hjälp med när det gäller din hund finns det en passande app för ändamålet. Något av det bästa hjälpmedlet när du tränar din hund är en så kallad klicker. När hunden gör någonting bra belönar du den genom att klicka på en knapp. Då förknippar hunden klick-ljudet med något positivt. En klicker finns nu som app och heter Iclicker. Det finns flera Youtube-videor där du kan lära dig tekniken. Fortsätt att läsa för att ta del av fler populära appar för hundägare.

shutterstock_300998009Behöver din hund slappna av?

Även hundar kan känna sig stressade. Appen Pet Acoustics råder bot på det problemet genom att spela lugnande musik för din hund. För dig som behöver kartlägga din hunds mat- och toalettvanor finns appen DogiDuto att ladda ner till en mindre kostnad. Agrias djurguide ger råd om hur du kan förbereda ditt djur för veterinärbesöket. Appen är gratis och finns till både Iphone och Android. Fästinghjälpen är appen där hundägare och andra kan varna varandra för fästingar på en specifik plats. Den innehåller även fakta om de små blodsugarna, vilka sjukdomar de kan ge och hur ni kan skydda er.

Svårt att välja hundras?

Det sjätte tipset är för dig som ännu inte har skaffat hund: Appen Dog-a-log ger tips och information om olika hundraser. Cool dog tricks är en gratisapp som hjälper dig att lära hunden tricks. Vill du frossa i söta hundbilder? Ladda då ned Dog and Puppy. Hundsverige är appen som listar hundvänliga platser, hotell och caféer över hela Sverige. Appen uppdateras varje vecka och är på så sätt alltid aktuell. Kalla på hunden med hjälp av Dog whistler, en vissla som du själv kan bestämma ljudet på. Det tionde tipset blir appen Pet phone. Den hjälper dig att hålla koll på hundens vikt, vaccinationer och eventuell medicinering.