Att vara ägare av en kennel

När du är ägare av en kennel kan detta ske på några olika sätt. Här kan du göra detta som ett heltidsarbete, eller på hobbynivå. Det kan också vara på det viset att du är den som kommit till åren och startar en kennel enbart för att du har ett stort intresse och vill ha något att göra på ålderns höst. Hur det än är med anledningen till att du vill driva en kennel kommer det att vara ett stort arbete och ett stort ansvar. Det kommer också oftast att kosta en hel del pengar, någoHank_in_his_new_mobile_Dog_House_2014-04-26_08-27t som de flesta av de som driver en kennel aldrig kommer få tillbaka.

För att driva en kennel krävs det också att du har alla de försäkringar som krävs, samt att du är ansluten till Svenska Kennelklubben, vilket är ett förbund som överser hur olika kennlar sköts. Här finns det regler som säger vad du behöver ha för att driva en kennel. Men också vad du måste förse dina hundar med under uppfödning och levnad fram till en eventuell försäljning. Detta handlar då många gånger om detaljer såsom att olika platser inte får vara för små, samt att du måste ge en trivsel och renhet som hundarna ska kunna leva ett värdigt liv i.

Som ägare av en kennel kan det vara så svårt att gå runt ekonomiskt. I de fall det går att tjäna pengar på att driva en kennel, beror detta kanske på vissa aspekter. Exempelvis om du är känd och har ett rykte för att ha de bästa hundarna, eller om din kennel är så pass stor, att mängden hundar som finns till försäljning når upp till att överstiga kostnaderna. Hursomhelst drivs de flesta kennlar av de som är intresserade och som vet att de inte får tillbaka sina satsade pengar, vilket är helt okej för dem då intresset för hundar är större.