Föda upp hundar eller vara hundägare

Det finns många olika sätt att vara nära och i kontakt med hundar, ett är att vara hundägare, ett annat är att jobba med dem i sitt arbete. Ytterligare ett är att vara den som föder upp hundar. I det fall du är den som föder upp hundar kommer du förmodligen att äga eller arbeta på en kennel. Här är det att se som ett arbete och något som du kanske ska tjäna ditt levebröd på. Är du anställd kommer du naturligtvis att ha en lön, om du inte valt att jobba ideellt. Är du ägare av en kennel, är det i de flesta fall dog-1123016_960_720svårt att tjäna ditt levebröd på detta, utan detta är istället något du gör av kärlek och intresse för hundar.

Nu är det absolut inte helt omöjligt att tjäna pengar på att föda upp hundar, men för de flestakommer det att ta väldigt mycket pengar och lång tid innan det blir verklighet. I det fallet är det många som dukar under innan detta eller satsar på en kennel som hobby. Skillnaden att vara hundägare gentemot kennelägare, är ingen, i förhållande till kärleken till hundar och faktumet att du måste ta hand om den eller dessa.

Här handlar det enbart om att det är mindre arbete, och att du helt enkelt bara kan äga en hund för att ha en bra och trogen vän, eller någon som gärna följer med dig ut på äventyr i vildmarken. Det procentuella ansvaret för hunden kommer dock att vara lika stort som det en kennel har, om det slås ut på varje hund. Alla som har en hund är också enligt lag skyldiga att ha dessa försäkrade. Det gäller såväl hundägare som de vilka bedriver hunduppfödning. De flesta nöjer sig dock med att äga en hund i taget i livet.