Skaffa en liten eller stor hund

När du väljer hund baseras detta ofta på vad du är för en person och vad du gillar för egenskaper i en hund. Nu är detta dock inte allt du ska se fundera på när du väljer hund. Naturligtvis kommer rasen, beteendet och möjligheten att anpassa eller använda hunden till det du vill, att vara en mycket viktig faktor, men det finns andra faktorer som spelar mycket in på vilket val av hund som passar dig bäst. Här handlar det exempelvis om huruvida du ska välja en stor eller liten hund, och varför detta är så viktigt.

Ditt val av hund måste också baseras på hur mycket tid du har. Också var du bor, samt hur stor plats du har för att äga en hund är viktiga aspekter. Om det är så att du har ett hektiskt arbete där du inte kan komma ifrån tillräckligt mycket för att ta hand om din hunds behov av att rastas, kommer det vara ett bra val att sdownload (4)kaffa en mindre hund. Dessa kan enkelt, precis som katter, lära sig använda en låda för sina behov. Är det så att du bor mitt i stan, i en liten lägenhet kommer det också att vara bra med ett val av en mindre hund, då de kräver mindre yta för att kunna trivas.

För dig som vill ha en stor hund, bör du ha mycket tid. Detta så att denna kan rastas minst tre gånger om dagen, du bör också ha en stor lägenhet där den får frihet att röra sig. När det gäller stora hundar kräver de oftast att få vara utomhus oftare, vilket gör att du som bor på en större tomt eller ute på landet kommer att ge din hund mer av det den verkligen behöver.Överväg detta när du ska välja en liten eller stor hund.