Varför är Briard så populär

Som du säkert känner till så finns det massor av olika hundraser. En del av dessa är mera populära än andra, och då kan du fråga dig varför det är så? Är inte alla hundar lika mycket värda? Nej, här är det faktiskt inte så heller, utan en del hundar är dyrare än andra. Detta är dock inte så mycket vad som påverkar dess popularitet, utan det beror helt enkelt på utseende och om de är harmoniska hundar med lätt att anpassa sig. I det fallet så är just Briard en av de mest populära. Att denna hund är så populär beror också på att den kan användas till mycket.

När det gäller Briard så är det en hund med många bra egenskaper. Denna hund räknas till den större sorten av hundar, även om den inte är bland de allra största. Här handlar det om e41-27Monate1n hund som brukar kunna bli cirka 60 centimeter hög och väga runt 45 kilo. Briard är en hund som passar perfekt och som fortfarande används som får- och herdehund, vilket gör att den kan användas som hjälp vid arbete. På så sätt finns det fortfarande människor som sköter sin boskap.

Briard kan även med fördel användas som vakthund, detta på grund av att den har de perfekta egenskaperna för detta. Denna hund är mycket mån om människor i dess närhet samt även alla de saker som finns runt omkring, vilket den skyddar så mycket den bara kan. För dig som har barn i familjen brukar vanligtvis valet av en Briard vara bra, då de enkelt kan lära sig att tycka om och acceptera även dessa. Kanske är det alla de egenskaperna som gör att rasen Briard är så populär som den faktiskt är. Eller så vet du något mer som inte sagts på denna sida.